Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da yeni kabine göreve başladı

Düzenleyen:
Mısır'da yeni kabine göreve başladı

DÜNYA Haberleri

Mısır'da yeni kabine Cumhurbaşkanı Es-Sisi'nin huzurunda anayasal yemini ederek göreve başladı.

Mısır’da Abdulfettah es-Sisi’nin ikinci döneminde oluşturduğu hükûmet üyeleri bugün Cumhurbaşkanının huzurunda anayasal yemini ederek göreve başladı.

Mısır devlet televizyonu tarafından açıklanan yeni kabinede Savunma ve İçişleri Bakanlarının da yer aldığı 12 bakanlıkta değişiklik yapıldığı bildirildi.

Savunma Bakanlığına General Sıdkı Subhi’nin yerine Cumhuriyet Muhafızları Komutanı General Muhammed Zeki, İçişleri Bakanı Megdi Abdulgaffar’ın yerine ise Muhammed Tevfik atandı. Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin ise görevine devam edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Sisi geçen Perşembe günü Şerif İsmail hükûmeti döneminin İskan Bakanı Mustafa Medbuli’yi yeni hükûmeti kurmak için görevlendirmişti.

Cumhurbaşkanlığı görevine 2014 yılında başlayan Abdulfettah es-Sisi’nin birinci döneminde (2014-2018) iki ayrı hükûmet kuruldu. İlk hükûmet, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur dönemi İskan Bakanı olan İbrahim Mihlib tarafından (Haziran 2014-Eylül 2015) kurulmuştu.

İkinci hükûmet ise Şerif İsmail (Eylül 2015-Haziran 2018) tarafından kurulmuştu.

Yeni kabinede Savunma, İçişleri, Sivil Havacılık, Sağlık, Maliye, Ziraat, Yerel Kalkınma, Genel Sektör, Sanayi, Spor, Çevre ve İletişim bakanları değiştirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...