HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İngiltere'den kritik adım! Gazprom'un mal varlığıne el konuldu

Düzenleyen:
İngiltere'den kritik adım! Gazprom'un mal varlığıne el konuldu
İngiltere, Gazprom, Haber

DÜNYA Haberleri

Londra mahkemesinin, Ukraynalı doğalgaz şirketi Naftogaz`ın lehine sonuçlanan tahkim kararı sonrasında Rus enerji şirketi Gazprom`un İngiltere ve Galler’deki varlıklarına el koyduğu bildirildi.

Naftogaz'dan yapılan açıklamada, Stockholm Uluslararası Tahkim  Mahkemesi tarafından Ukraynalı şirkete tazminat ödemesine karar verilen  Gazprom'un İngiltere ve Galler’deki varlıklarına el konulduğu belirtildi. Gazprom’un ayrıca İngiltere ve Galler’de değeri 50 bin doların  üzerindeki varlıklarına yönelik bir listeyi de mahkemeye sunacağının kaydedildiği  açıklamada, Gazprom’un mahkeme kararını uygulamaması halinde cezai yaptırıma  maruz kalabileceği ifade edildi.

Merkezi Stockholm'de bulunan Uluslararası Tahkim Mahkemesi bir süre  önce verdiği kararda, Gazprom ve Naftogaz arasındaki davayı Ukraynalı şirket  lehine sonuçlandırmıştı. Gazprom'un Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatıyla ilgili  yükümlülüklerini yerine getirmediğine hükmeden mahkeme, Gazprom'un Naftogaz'a  2,56 milyar dolar ödeme yapması yönünde karar vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...