Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanlar açıkladı: 1177 FETÖ'cü resmen başvurdu

Düzenleyen:
Almanlar açıkladı: 1177 FETÖ'cü resmen başvurdu

DÜNYA Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra diplomatik ve hizmet pasaportu taşıyan 1177 kişinin Almanya'ya iltica talebinde bulunduğu bildirildi.

Welt gazetesinin Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı  habere göre, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminden sonra 2018'in Haziran  ayına kadar diplomatik pasaport taşıyan 296 ve hizmet pasaportu bulunan 881 kişi  Federal Göç ve Mülteci Dairesine iltica talebinde bulundu. Bu sayıların diplomatik ve hizmet pasaportu taşıyanların ailelerini  kapsadığına da işaret edildi. Yılbaşından bu yana ise 3 bin 382 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica  talebinde bulunduğu belirtildi.

Türkiye ve Almanya arasında yakınlaşma

Türkiye ve Almanya'nın yavaş yavaş yakınlaşmaya başladığına ve iki  ülkenin güvenlik birimlerinin bir araya geldiğine dikkatin çekildiği haberde,  ocak ayında   güvenlik birimlerinin temsilcilerinin de yer aldığı Türk-Alman  istişare toplantısının düzenlendiği ve terörizm ile göç konularının ele alındığı  kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...