Belçika'da Müslüman genç kıza Nazi terörü! Vücuduna haç kazıdılar...

Düzenleyen:
Belçika'da Müslüman genç kıza Nazi terörü! Vücuduna haç kazıdılar...

DÜNYA Haberleri

Belçika'da iki kişi, sokakta yürüyen Müslüman bir genç kızın önünü keserek, darbetti. Ardından zanlılar, kızın vücudunun çeşitli yerlerine kesici aletle “haç” kazıyıp kaçtı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in 60 kilometre güneyindeki Anderlues kasabasında yaşayan 19 yaşındaki Müslüman bir genç kız, pazartesi gecesi kaybolan kedisini aramak için sokağa çıktı. Kız, sokakta dolaşırken 2 kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Kızın önünün kesen saldırganlar önce hakaret etti, ardından da başındaki örtüyü ve elbiseleri yırttı. Şahıslar kaçmaya çalışan kızı yerde sürükleyerek “pis Arap” şeklinde hakaretlerde de bulundu. Zanlılar, elbisesini yırttıkları kızın karnına, ayaklarına ve vücudunun çeşitli yerlerine kesici aletle “haç” kazıdı.  Olayla ilgili konuşan Eşit İmkanlar Merkezi (UNIA) Sözcüsü Bram Sebrechts, bunun yüksek ihtimalle İslamofobik saldırı olduğunu ancak konuyla ilgili kararı Charleroi Savcılığının alacağını belirtti. Sebrechts “İslamofobik saldırılar giderek boyut değiştiriyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor” dedi. Brüksel parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir de, “Bu saldırının bir adım ötesi cinayet. Tedbir alınmazsa bu tür saldırıların önüne geçmek maalesef mümkün olmayacak. Bu kişilerin başkalarına örnek olacak cezaya çarptırılmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...