Hollanda'da köpeğine 'iyi bakmayan' turist gözaltına alındı

Düzenleyen:
Hollanda'da köpeğine 'iyi bakmayan' turist gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir turist, köpeğine iyi bakmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Amsterdam polisinin sosyal medya üzerinden duyurduğu olay, geçen çarşamba günü başkentin kalbi sayılan Nieuwendijk'ta meydana geldi.

Köpeğiyle birlikte dolaşan erkek turist, uyuşturucunun etkisiyle sokağın köşesinde uykuya daldı. Bir süre sahibinin başında bekleyen köpek, susuzluğa dayanamayınca çevredeki dükkanlara girerek su aramaya başladı. Bir mağazanın çalışanları köpeğe su vererek, durumu polise bildirdi.

Polis, uyandırdığı turisti "köpeğine karşı gereken özeni göstermeme" gerekçesiyle gözaltına aldı. Köpeğe de el koyan ekipler, hayvanı veterinere götürerek sağlık kontrolünden geçirdi.

Karakoldaki arama sırasında cebinden bir de bıçak çıkan erkek turiste para cezası verildi ve bu ceza peşin olarak tahsil edildi. Savcılık, 24 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılan ve köpeğine iyi davranma sözü veren turiste hayvanın iade edilmesini kararlaştırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...