Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ruhani: Avrupa nükleer anlaşmanın devamı için pratik adımlar atmalı

Düzenleyen:
Ruhani: Avrupa nükleer anlaşmanın devamı için pratik adımlar atmalı

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avrupa ülkelerinin, nükleer anlaşmanın devam etmesi yönünde siyasi kararlılığa sahip olduğunu fakat bunun belli bir sürede hayata geçirilmesi için pratik adımlar atmaları gerektiğini söyledi

İran cumhurbaşkanlığı internet sitesine göre, başkent Tahran'da Meclis Başkanı Ali Laricani ve Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani'yle bir araya geldiği toplantıda Avrupa'daki temaslarını değerlendiren Ruhani, "Avrupa ülkeleri, nükleer anlaşmanın devam etmesi yönünde siyasi kararlılığa sahip. Fakat bunun belli bir sürede hayata geçirilmesi için pratik adımlar atmaları gerekmektedir." dedi.

Toplantıda, istihdamı arttırma, üretim ve sermaye piyasasını güçlendirmek için bazı kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, geçen günlerde İsviçre ve Avusturya'da resmi temaslarda bulunmuştu.

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından Avrupa ülkelerinin anlaşmanın devamı için kararlı adımlar atmasını isteyen Tahran yönetimi, çıkarlarının sağlanmaması durumunda anlaşmada kalmayacaklarını dile getiriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...