Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de dev birleşme temyize taşındı! 500 milyon dolar ceza...

Düzenleyen:
ABD'de dev birleşme temyize taşındı! 500 milyon dolar ceza...

DÜNYA Haberleri

ABD Adalet Bakanlığı, telekomünikasyon devi AT&T ile televizyon, sinema ve eğlence sektörü şirketi Time Warner'ın birleşmesini temyize taşıdı

Bakanlık tarafından Washington DC Temyiz Mahkemesine yapılan  başvuruda, AT&T'nin Time Warner'ı 85,4 milyar dolara satın almasının anti-tröst  yasaları çerçevesinde 3 hakim tarafından incelenmesini talep ettiği belirtildi.
Adalet Bakanlığının söz konusu işleme karşı çıkmasına rağmen 12  Haziran'da ABD'li bir federal yargıç birleşmeyi onaylamıştı. Bunun üzerine  Bakanlık birleşmeye karşı çıkmayacağını açıklamış, AT&T'nin Time Warner'ı satın  alması ise bundan iki gün sonra tamamlanmıştı.
 
ABD hukuk sistemine göre, Adalet Bakanlığının federal yargıcın  kararının ardından temyize başvurmak için 60 gün süresi bulunuyor.
 
500 MİLYON DOLAR CEZA...
 
Temyiz mahkemesinin Adalet Bakanlığı lehine karar vererek  birleşmeyi onaylamaması durumunda AT&T'nin Time Warner'a 500 milyon dolar ceza  ödemesi gerekiyor.

ABD'de dev birleşme temyize taşındı! 500 milyon dolar ceza...
Time Warner'ın bünyesinde medya devi CNN ile Warner Bros. ve HBO  gibi film ve televizyon sektöründe faaliyet gösteren yapım ve dağıtım şirketleri  bulunuyor.
 
ABD'nin en büyük ikinci cep telefonu operatörü olan AT&T'nin  bünyesinde ise ABD'nin en geniş uydu yayınları hizmeti veren firması DirecTV yer  alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...