Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de Esad rejiminin hava saldırıları devam ediyor

Düzenleyen:
Suriye'de Esad rejiminin hava saldırıları devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Beşşar Esad rejimine ait savaş uçaklarının İdlib "gerginliği azaltma bölgesi"nde sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 3 çocuk hayatını kaybetti, 8 sivil yaralandı.

İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Esad rejimi, İdlib'e bağlı Muhambil beldesini, Hama kırsalındaki Kastun ile Zeytun köylerini, Lazkiye kırsalındaki Kibani köyünde yer alan sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

İdlib'deki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, "Esad rejiminin öğleden sonra İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimlere yaptığı saldırılarda 3 çocuk yaşamını yitirdi, en az 8 sivil yaralandı." dedi.

Son üç günde Esad rejiminin hava saldırılarında 10 sivil hayatını kaybetti, en az 39 sivil yaralandı.

Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bölgeler, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...