Irak karıştı! Havaalanını bastılar!

Düzenleyen:
Irak karıştı! Havaalanını bastılar!

DÜNYA Haberleri

Irak Milli Güvenlik Konseyi de Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında acil olarak toplandı. Reuters haber ajansı, ülkedeki güvenlik güçlerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Irak'ın güneyinde hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri  nedeniyle devam eden halk gösterileri başkent Bağdat'a sıçradı.
 
Bağdat'ın batısındaki Şiilerin yoğunlukta yaşadığı eş-Şule bölgesinde  de vatandaşlar sokağa dökülerek hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler,  ana caddede toplanarak yetkilileri istifaya çağırdı.

Bazı kişiler, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi sırasında araç  lastikleri yakmaya başladı.
 
KIRMIZI ALARM
 
Reuters haber ajansı, ülkedeki güvenlik güçlerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini bildirdi.
 
Irak’ın Basra kentinde elektrik kesintileri ve işsizlik sebebiyle bir hafta önce başlayan gösterilere ülkenin çeşitli yerlerinden destek geliyor. Elektrik kesintileri ve işsizlik sebebiyle başlayan gösteriler, gece Necef kentine de sıçramıştı.
 
HAVALİMANINI BASTILAR
 
Önce valilik binalarına saldıran Iraklı protestocular, Necef kentindeki uluslararası havalimanını da bastı.  
 
Havalimanı içerisinde toplanan protestocular hükümet karşıtı sloganlar atarak, yetkilileri istifaya çağırdı.
 
Necef Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, protestocuların Necef kentindeki havalimanına girdikten sonra devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.
 
Gösteriler, İran’ın biriken borçlarından dolayı Irak’a verdiği elektriği kesmesinden sonra başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...