HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Millî Hong Kong Partisi kapatılabilir

Düzenleyen: /
Millî Hong Kong Partisi kapatılabilir
Millî Hong Kong Partisi, Çin , Haber

DÜNYA Haberleri

Millî Hong Kong Partisi, kapatılma tehdidiyle karşı karşıya.

Hong Kong'un bağımsızlığını savunan Millî Hong Kong Partisi, kapatılma tehdidiyle karşı karşıya.

The Guardian'ın haberine göre, şehirde, Çin'den ayrılmayı savunan en güçlü hareket olan Millî Hong Kong Partisi, yerel idare ve güvenlik güçleri tarafından bir güvenlik tehdidi olarak görüldüğü için, kapatılmak üzere.

Hong Kong polisi, partinin kapatılması adına ve partinin kurucusu Andy Chan Ho-tin aleyhine, Çin yasaları uyarınca suç unsuru teşkil edebilecek belgeler toplamaya başladı.

Hong Kong Savunma Bakanı John Lee, düzenlediği basın toplantısında, parti kapatıldığı takdirde, partinin organizasyonlarına katılan, partiye üyeliği bulunan kişilerin, 50 bin Hong Kong doları (30 bin Türk lirası) tutarında para ve 2 yıl hapis cezasına tabi tutulabileceğini belirtti.

"ÖZGÜR BİR HONG KONG CUMHURİYETİ"

Partinin kurucusu, 27 yaşındaki Chan, 2014 yılındaki Hong Kong protestolarında da boy göstermiş bir aktivist. Chan'ın 2016 yılındaki seçimlere girmesi, yetkili makamlarca yasaklanmıştı. 2016 yılında kurulan parti, "bağımsız ve özgür bir Hong Kong Cumhuriyeti" politikasını savunuyor.

Bu gelişmelere karşı Milli Hong Kong Partisi, resmî Facebook sayfasından şöyle bir açıklama yaptı:

"Bugün, biz Hong Konglular, Çinli kolonicilere ve onların şimdiki Hong Kong hükümetinde bulunan kuklalarına karşı, yani düşmanlarımıza karşı direniyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...