HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD ve 3 ülkeden İran ekonomisine büyük darbe

Düzenleyen:
ABD ve 3 ülkeden İran ekonomisine büyük darbe
Abd, İran, İsrail, Suudi Arabistan, Bae, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD yönetiminin "İran'da rejim değişikliği" hedefi Tahran hükûmetini zora sokuyor. Son olarak Japonya, ABD heyetinin ziyareti sonrası İran'dan petrol ihracatını durduracağını bildirdi. İran'a yönelik ablukaya İsrail, BAE ve Suudi Arabistan destek veriyor.

Japonya'da yayımlanan Nikkei Asian Review'e göre, Japon enerji şirketleri, ABD'nin baskıları sonucunda İran'dan ithal edilen petrolü ekim ayına kadar sıfıra indirmeye hazırlanıyor. Japonya'nın petrol ihtiyacını karşılamak için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin muhtemel alternatif tedarikçiler arasında olduğu belirtildi.

ABD'DEN İRAN'LA ÇALIŞAN ŞİRKETLERE TEHDİT

İran'la imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilen ABD yönetimi, Japonya'nın JXTG ve Idemitsu Kosan gibi petrol dağıtım şirketlerinden Tahran'a karşı yaptırımların devreye gireceği 4 Kasım'a kadar İran'dan ham petrol ithalatını durdurmalarını istemişti. Washington yönetimi, bu tarihten sonra İran'la ilişki kuran şirketleri yaptırımla tehdit ediyor.

İRAN İLE TÜM FİNANSAL İŞLEMLER DURDURULUYOR

Japonya'nın en büyük bankalarından Mitsubishi UFJ ve Mizuho da geçen hafta 12 Ağustos'tan başlayarak İran'la bağlantılı finansal tüm kurumlarla bankacılık işlemlerini durduracaklarını duyurmuştu. Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre, Japonya mayısta İran'dan günlük 211 bin varil petrol ithal etti.

İRAN'A EKONOMİ DARBESİ

Öte yandan daha önce İsrail, Suudi Arabistan ve BAE'nin, İran'da rejimi değiştirmek için ABD yönetimi ile daha etkin bir mücadele için görüşmeler yaptığı öne sürülmüştü. ABD'li yetkililerin tehditlerle İran'a karşı kamuoyu oluşturarak ekonomi darbesini başarıyla sonlandırmayı hedeflediği konuşuluyor. Ayrıca İranlı kaynaklar, adı geçen ülkelerin İran'a askerî müdahale için bahane arayışında olduğunu iddia ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...