HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB ve ABD istedi! İsrail bu sabah harekete geçti

Düzenleyen: /
AB ve ABD istedi! İsrail bu sabah harekete geçti
Abd, İsrail, Ab, Beyaz Baretliler, Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye'de bu sabah ilginç bir tahliye gerçekleşti. ABD ve Avrupa ülkelerinin talebiyle İsrail harekete geçerek yaklaşık 800 yardım gönüllüsü Suriye'nin güneyindeki çatışma alanından Ürdün'e çıkarıldı.

Resmi adı Suriye Sivil Savunma olan grup, 2013 yılında kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak başladı. 2016 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Beyaz Baretliler, Beşar Esed ve Rusya tarafından "terörist" olarak adlandırılıyor.

Muhaliflerin kurtarma ekibi olan Beyaz Baretliler, İsrail tarafından çatışma bölgesinden tahliye edildi.

Bu sabah, İsrail ordusu yaptığı açıklamada, talebin ABD ve Avrupa ülkelerinden geldiğini duyurarak,  yaklaşık 800 kişi, önce İsrail-Suriye sınırından geçirildi ve daha sonra da Ürdün'e aktarıldı.

Suriye genelinde yaklaşık 3 bin üyesi bulunan Beyaz Baretliler, çatışma bölgelerinde 200 gönüllüsünü kaybetti.

GÜNEY'E SALDIRILAR ARTTI

İç savaşın sekizinci yılına doğru ilerlediği Suriye'de, Beşar Esed ve İran milisleri Haziran ayı sonundan bu yana güney cephesinde ilerliyor. Gösterilerin başladığı Dera'yı muhaliflerden alan Şam rejimi, son olarak bölgedeki muhalifleri İdlib'e tahliye etmişti. Güney cephesinin birkaç gün içinde tamamen Esed kontrolüne geçmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...