Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistinli cesur kız Ahed Temimi, 8 ay sonra serbest bırakıldı

Düzenleyen:
Filistinli cesur kız Ahed Temimi, 8 ay sonra serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri

Filistin direnişinin sembolü "cesur kız" olarak tanınan 17 yaşındaki Ahed Temimi, 8 aylık esaretin ardından serbest bırakıldı. Temimi'nin serbest bırakılması sonrası ailesi büyük sevinç yaşadı.

İşgalci İsrail yönetimi, Hanzala Cesaret Ödülü sahibi  "Filistinli cesur kız" Ahed et-Temimi ve annesini serbest bıraktı. Temimi ve annesi Neriman, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın  Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinin girişinde serbest bırakıldı. Temimi, 21 Mart'ta 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Filistinli cesur kız Ahed Temimi, 8 ay sonra serbest bırakıldı

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri, Temimi'yi 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle  yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman'ın da  kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı  biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih  beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı  görülen videosu yayımlanan Ahed'in, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlandığı  belirtiliyor. Videoda Ahed'in yanında görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra  gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuş, bir süre sonra kefaletle serbest  bırakılmıştı. "Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü. Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da  buluşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...