Orta Doğu'yu karıştıracak gelişme! Dünya devinin ordusu Türkiye sınırına mı geliyor?

Düzenleyen:
Orta Doğu'yu karıştıracak gelişme! Dünya devinin ordusu Türkiye sınırına mı geliyor?

DÜNYA Haberleri

Orta Doğu'da savaş yıllardır sürerken, bir ülkenin daha Suriye savaşında İdlip operasyonunda dâhil olacağı iddiası ortalığı karıştırmak üzere...

Türkiye'nin yanı başında bulunan Suriye'de yıllardır devam eden savaş ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı. Süper güç Çin'in de İdlib operasyonuna dâhil olacağı gündeme geldi.

Wong Roy Chang, "Esad ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz, İdlib Operasyonu'na gelince, katılımımız için siyasi bir karar gerekiyor" diye konuştu.

Çin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, Suriye rejim medyasına verdiği demeçte, ülkedeki iç savaşın gidişatını etkileyecek ifadeler kullandı.

Büyükelçi Qi Qianjin, Çin'in Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti. 

Suriye'nin Al-Watan Gazetesi'ne konuşan Qi Qianjin, Çin'in Suriye'yi desteklediğini söyledi.

“İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Qi Qianjin, Çin Ordusu'nun Suriye rejimi ile ilişkilerini geliştirmeyi umut ettiğini sözlerine ekledi.

Büyükelçi Qi Qianjin, Çin'in Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Çin'in Suriye'nin yanında yer alma konusunda istekli olduğunu belirtti.

“İDLİB OPERASYONUNA KATILIMIMIZ İÇİN SİYASİ BİR KARAR GEREKİYOR”

Çin Askerî Ateşesi Wong Roy Chang ise, Suriye ve Çin orduları arasındaki askerî iş birliğinin devam ettiğini belirtirken, "iyi ilişkilerimiz devam ediyor, ülkelerimizin güvenliğini, bütünlüğünü ve istikrarını sağlamak için çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Askerî ateşe konuşmasının devamında dikkat çekici ifadelerde bulundu. Suriye rejimi ile ilişkilerini daha çok geliştirmek istediğini ifade eden Wong Roy Chang, ''İdlib Operasyonu'na gelince, katılımımız için siyasi bir karar gerekiyor" diye konuştu.

Wong Ray Cahng, bugün Suriye'de Çin kuvvetlerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...