ABD’de İran karşıtı gizli toplantı

Düzenleyen:
ABD’de İran karşıtı gizli toplantı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve eski İran Şahı'nın Amerika'da yaşayan oğlu Rıza Pehlevi arasındaki ilişkiye dair önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Suudi Arabistan-BAE'li yetkililer ve eski İran Şahı'nın ABD'de yaşayan oğlu Rıza Pehlevi arasında İran'da ayaklanma çıkarmaya yönelik gizli bir toplantı gerçekleştirildiği öne sürüldü.
İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın iddiasına göre BAE Veliahdı Muhammed Bin Zayed'in danışmanı George Nader, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi ve aynı zamanda Kral Selman'ın oğlu Halid Bin Selman ile Şah'ın oğlu Rıza Şah'ın Amerika'da bir araya geldiği ortaya çıktı.

George Nader, Halid Bin Selman ve Rıza Pehlevi'nin Washington'da yaptıkları toplantıda Tahran hükûmetine karşı halkın ayaklanmasını sağlamak için koordinasyon içerisinde çalıştıkları belirtildi.ABD'li bir kaynak tarafından teyit edildiği öne sürülen bilgilerde, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Halid Bin Selman'ın Şah'ın oğlu Rıza Pehlevi'ye babası Kral Selman'ın gönderdiği 300 milyon dolar hediyeyi teslim ettiği ifade edildi.

Rıza Pehlevi'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların da, Washington'da yapılan gizli toplantıyı destekler nitelikte olduğu belirtildi.

"ABD DESTEKLİYOR"

Haberde Halid Bin Selman, George Nader ve Rıza Pehlevi'nin ABD'de gerçekleştirdiği gizli toplantı ve İran'da halk ayaklanmasını organize etmek için aralarında kurdukları koordinasyonun Amerikan yönetimi tarafından desteklendiği de öne sürülüyor.Öte yandan ABD'nin başta İran ve bölgedeki bazı ülkeleri zayıflatma projesine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır olumlu cevap vermişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, "Krallığın politikası savunma değil saldırıdır. Bu yüzden savaşı İran içerisine taşıyacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...