Dünyanın en fazla Michelin yıldızına sahip şefi Joel Robuchon öldü

Düzenleyen:
Dünyanın en fazla Michelin yıldızına sahip şefi Joel Robuchon öldü

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en çok Michelin yıldızına sahip, animal/hayvan lakaplı 'yüzyılın şefi' Joel Robuchon 73 yaşında hayatını kaybetti.

Joel Robuchon kimdir? 

 7 Nisan 1945,'te Fransa'da doğdu. Ailesi papaz olmasını istediği için ilise tarafından yetiştirildi. Hafta sonu izinlerinde, bir akrabasının zor durumda olmasından ötürü restoranında ona yardım ederken, aşçılığın kendisine daha uygun olduğunu görüp kariyer değiştirdi. 

Dünyanın farklı noktalarındaki restoranlarında Joel Robuchon’un 28 Michelin yıldızı vardı. Dışarıdan bakıldığında normal bir durum gibi algılanabilir ancak Tokyo’dan Las Vegas’a, Şanghay’dan Londra’ya 12 farklı restoran ile toplam 28 Michelin yıldızı sahibi olmak normal bir insanoğlunun ulaşabileceği bir başarı değil.

50 yaşında emekli olmaya karar verip sonra emekliliğin kendisine göre olmadığını anlayınca sahalara dönen Robuchon, bu Michelin yıldızlı restoran imparatorluğunu son 15 yıl içerisinde kurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...