Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD güçleri İran sınırına konuşlandı

Düzenleyen:
ABD güçleri İran sınırına konuşlandı

DÜNYA Haberleri

Afganistan Savunma Bakanlığı, ülkedeki ABD güçlerine bağlı askerî unsurların İran sınırındaki Ferah şehrine konuşlandığını duyurdu.

Tasnim Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Radmeneş, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güçlerinin Afganistan'daki son faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'li askerî unsurların İran sınırındaki Ferah şehrine konuşlandığını bildirdi.

Ferah bölgesine gönderilen ABD kuvvetlerinin Afgan emniyet güçlerine terörle mücadelede yardımcı olacağını söyleyen Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, söz konusu askerî unsurların herhangi bit tatbikata katılmayacaklarını kaydetti.İran ile sınır şehri olması nedeniyle stratejik öneme sahip olan Ferah, özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a olası bir saldırısında askerî üs olarak kullanabileceği yerleşim bölgelerinden bir tanesi olarak görülüyor.Eski Afganistan Başkanı Hamid Karzai, ABD'nin Afganistan’daki askeri varlığının Çin, Rusya ve İran ile mücadele amaçlı olduğunu söylemişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...