İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Düzenleyen:
İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Türkiye ve İran'a yönelik yaptırımlarına tepki gösteren İranlı yetkili, "ABD'yi yaptıklarına pişman edene kadar direnişimiz sürecek" mesajı verdi.

İran merkezli haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Mahmud Vaizi, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Vaizi'nin kabul sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yazılı mesajını ilettiği ifade edildi.

Vaizi ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'nin Tahran yönetimine yönelik ambargolarına ve son gelişmelere ilişkin bilgi verdi. İran yönetiminin, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına da tepkisiz kalmadığını vurgulayan Vaizi, "ABD'yi yaptıklarına pişman edene kadar direnişimiz sürecek" mesajı verdi.

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ile iş birliğini devam etme iradesini vurguladığı, ikili ilişkilerinin gelişmesi ve muhtemel engellerin giderilmesine vurgu yaptığı aktarıldı. Yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın gelecekte Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşme temennisinde bulunduğu öğrenildi. İranlı yetkili, Ankara temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu ile de görüştü. Bakan Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını uygulamayacağını belirttiği ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...