Trump'tan skandal Türkiye kararı! Yeni yaptırıma onay verildi...

Düzenleyen:
Trump'tan skandal Türkiye kararı! Yeni yaptırıma onay verildi...

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından Türkiye’ye ilişkin skandal bir karar daha aldığını duyurdu. Trump'ın skandal açıklamasının ardından dolar yeniden hareketlendi.

Doların Türk lirası karşısında yükseldiğine dikkat çeken Trump, Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını söyledi.
 
Donald Trump, “Türkiye'den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdim” dedi.
 
Trump'tan skandal Türkiye kararı! Yeni yaptırıma onay verildi...
 

Doların küresel piyasalarda güçlenmesi, ABD ve Türkiye ilişkilerindeki gerilim ve Fitch'in Türkiye açıklamalarıyla piyasalarda hareketlilik sürüyor. Dolar kuru saat 16:38 itibarıyla 6.6110 TL'de hareket etti.

EURO KURU NE KADAR?

Euro kuru 7.31 TL'ye kadar yükselirken şu dakikalarda 7.5509 TL'de bulunuyor... Sterlin yüzde 18,84 artışla 8,4674 TL'yi gördü.

TEK İŞLEMLE OLUYOR... 

Bir bankacı, kur 6 seviyesinin üzerine çıktığında, "Likidite yok artık, tek işlemle oluyor çoğu şey" dedi.

Düşen likidite ortamında stop-loss işlemlerinin çalışmasıyla kur 6.49 seviyesinin üzerini test ettikten sonra yine hızlı bir şekilde geri çekildi.

Başka bir bankacı "TL güne sert bir değer kaybı ile başladıktan sonra müthiş bir oynaklık ile işlem görüyor. Sabah japon yeni/TL çiftindeki stopların çalışması hareketi abartılı hale getirdi. Kur herhangi bir sebepten her iki yöne de gidebilir, her harekete bir anlam yüklememek gerek. Ancak gerçek bir geri çekilme için TCMB'den bir aksiyon görmemiz gerekiyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...