Angelina Jolie'den Kofi Annan mesajı

Düzenleyen:
Angelina Jolie'den Kofi Annan mesajı

DÜNYA Haberleri

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın ölüm haberi ile ilgili Angelina Jolie'den yazılı açıklama geldi. Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın ölüm haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

İsviçre'nin başkenti Bern'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Annan için taziye mesajları gelmeye devam ediyor. BMMYK İyi Niyet Elçisi Jolie, mesajında, "Gerçek bir küresel devlet  adamı ve dürüstlük abidesi olan Kofi Annan'ın ölümü beni derinden üzdü. Onu  insani yönü, zarafeti ve vakur tavrıyla hatırlayacağım. Düşüncelerim eşi ve  ailesiyle birlikte." ifadelerini kullandı.

'DÜNYA ÇOK BÜYÜK BİR ADAMI KAYBETTİ'

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi de  yaptığı yazılı açıklamada, Annan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek,  "Dünya çok büyük bir adamı kaybetti. Ben de iyi bir arkadaşımı, akıl hocamı, rol  modelimi ve değerli bir danışmanımı kaybettim." değerlendirmesinde bulundu.

BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Möller ise yayımladığı taziye  mesajında, "Kofi Annan olağanüstü bir siyasi liderdi, ancak onun ana mirası onun  insanlığıdır." görüşüne yer verdi.

Kofi Annan Vakfından bu sabah yapılan açıklamada, 80 yaşındaki  Annan'ın henüz teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle İsviçre'nin başkenti  Bern'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...