Yuriy Uşakov: Suriye için İstanbul'da 4'lü zirve yapılacak

Düzenleyen:
Yuriy Uşakov: Suriye için İstanbul'da 4'lü zirve yapılacak

DÜNYA Haberleri

Kremlin Dış İlişkiler Danışmanı Yuriy Uşakov, daha önce de gündeme gelen Suriye konulu Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa zirvesini yapmak için ülkelerin anlaşmaya vardığını söyledi. Uşakov, zirvenin İstanbul'da yapılacağını belirtti.

Suriye'de muhaliflerin elindeki son büyük kent olan İdlib'e yönelik Esad rejimi ve müttefiklerinin olası operasyonu tartışılırken, Rusya'dan ülkedeki iç savaşın geleceğiyle ilgili kritik bir açıklama geldi.

ZİRVENİN TARİHİ NET DEĞİL

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Türkiye, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla İstanbul'da Suriye konulu bir zirve yapmak istediklerini söyledi. Uşakov, daha önce de gündeme gelen zirve konusunda tüm tarafların onay verdiğini ve danışmanların zirvenin zamanını belirlemeye çalıştığını söyledi.

İstanbul'da yapılması planlanan Türkiye, Rusya, Fransa, Almanya zirvesi öncesinde, 7 Eylül'de Tahran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani bir araya gelecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...