HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Meyvelere iğne koyan şahıs bakın kim çıktı!

Düzenleyen: /
Meyvelere iğne koyan şahıs bakın kim çıktı!
Çilek İğne, Muz İğne, Haber

DÜNYA Haberleri

Avustralya’da çileklerin ardından elma ve muzda da iğneye rastlandı. Çileklere iğne koyan bir çocuk yakalandı.

Avustralya’da meyvelere iğne konulması olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Stuart Smith, düzenlediği basın toplantısında, birkaç gün önce Sydney’de çileklere "şaka olsun" diye iğne koyduğunu itiraf eden bir çocuğun tespit edildiğini açıkladı.

Smith, "Niyeti ne olursa olsun bu davranış çok ciddi sonuçlar doğurabilirdi. Erkek çocuğun, çileklere iğne koymak da dahil bir dizi şakaya başvurduğunu belirledik. Bu kişinin davranışları, gençlik uyarma sistemi çerçevesinde değerlendirilecek” diye konuştu.

Avustralya’nın Queensland eyaletinde üretilip paketlenen çileklerden dikiş iğnesi çıkmasının ardından ürünlerin ülke geneli ve Yeni Zelanda’da marketlerden toplatılması üzerine kriz yaşayan çilek üreticilerine destek sağlanacak.

Federal Bölge Hizmetleri Bakanı Bridget McKenzie ve Queensland  Başbakanı Annastacia Palaszczuk tarafından yapılan ayrı ayrı açıklamalarda çilek sektöründe yaşanan krizi sona erdirmek için toplamda 2 milyon Avustralya doları (yaklaşık 9,3 milyon TL) değerinde yardım paketi hazırlandığı belirtildi.

McKenzie, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘‘Çileklerde gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için bir milyon dolarlık yardımda bulunacağız’’ ifadelerini kullandı.

Queensland Başbakanı Palaszczuk da sektöre destek olmak ve güvenlik boşluklarını kapatmak için bir milyon dolarlık paket hazırladıklarını açıkladı.

100 BİN DOLAR ÖDÜL

İğneli çilek krizi, geçen hafta Queensland eyaletinde bir kişinin süper marketten aldığı çileği yedikten sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmasının ardından başlamıştı. Çileklerin içine dikiş iğnesi yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

İçine iğne yerleştirilmiş çilekler, Victoria, Batı Avustralya, Yeni Güney Galler, Tazmanya ve Batı Avustralya eyaletlerinde de bulunmuştu. Bunun üzerine ülke genelinde ve Yeni Zelanda’da çilekler marketlerden toplatılmıştı.

Çileklere iğneleri yerleştirenleri bulmak için başlatılan soruşturmada 60’ı dedektif olmak üzere 100’den fazla polis görev alıyor.

Queensland Başbakanı Palaszczuk çileklere iğne yerleştirerek halkın sağlığını ve çilek sektörünü tehlikeye atan kişi veya kişilerin 10 yıla kadar hapse mahkum edileceğine dikkati çekmişti.

Başbakan Palazsczuk, sorumlularla ilgili bilgi verenlere 100 bin Avustralya doları (yaklaşık 464 bin lira) para ödülü verileceğini söylemişti.

ELMA VE MUZDA DA ÇIKTI

Bu arada 20 iğneli çilek vakasının tespit edildiği Sydney’de, elma ve muzda da iğneye rastlandı. Sydney Polisi, elma ve muzda bulunan iğnelerin çilek olayından ayrı değerlendirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Avustralya genelinde şu ana kadar 100 kişi içinde iğne bulunan çileğe rastladığını rapor etti.  

Avustralya genelinde binlerce işçiyi istihdam eden çilek sektörü, ülke ekonomisine yılda 130 milyon dolar katkıda bulunuyor.

Sektörü vuran kriz yüzünden binlerce ton çileği imha etmek zorunda kalan çilek üreticileri, işçi çıkarabilecekleri uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...