Rusya’dan NATO tatbikatına tepki

Düzenleyen:
Rusya’dan NATO tatbikatına tepki

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun Rusya sınırı yakınında yapacağı "Trident Juncture 2108" askeri tatbikatına tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı  Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun ekim sonunda gerçekleştireceği askeri tatbikat ile  ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Norveç'in, ABD deniz kuvvetlerine ait askerlerini topraklarında  konuşlandırmasını "dost olmayan adım" olarak nitelendiren Zaharova, Rusya  sınırlarında 30'dan fazla ülkeden 40 binin üzerinde askerin katılacağı askeri  tatbikatın NATO'nun Norveç tarihindeki en büyük tatbikatı olacağına dikkati  çekti.

Zaharova, önde gelen NATO ülkelerinin, Rusya sınırında askeri  varlığını arttırdığını belirterek, "NATO'nun bütün bu hazırlıkları göz ardı  edilemez. Rusya güvenliğini sağlamak için gereken önlemleri alacaktır."  ifadelerini kullandı.
 
NATO'nun "Trident Juncture 2018" askeri tatbikatı Norveç'te 25 Ekim'de  başlayacak.  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu tatbikatın ittifakın son  yıllardaki en büyük tatbikatlarından biri olacağını duyurmuştu.
 
Stoltenberg, sadece "savunma amaçlı" olan tatbikata 31 ülkeden  yaklaşık 45 bin asker, 150 uçak, 60 gemi ile 10 binden fazla aracın katılacağını  açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...