Trump Suudi Kralı'nı aşağılamaya devam ediyor: Korumazsak iki hafta koltukta oturamaz

Düzenleyen:
Trump Suudi Kralı'nı aşağılamaya devam ediyor: Korumazsak iki hafta koltukta oturamaz

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’e “Seni koruyorum. Biz olmazsak koltuğunu koruyamazsın. Bunun bedelini öde” diyerek yine para istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini uluslar üstü görmeye devam ediyor. Üç gün önce Batı Virginia’daki bir konuşmasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’i hedef alan Trump, bu sefer de Mississippi eyaletinde partisinin kongre ara seçimleri için düzenlediği seçim mitinginde sert ifadeler kullandı. Trump “Kral Selman’ı severim, ama ona dedim ki; ‘Bak Kral, biz seni koruyoruz. Biz olmazsak iki haftaya burada olmayabilirsin. Kendi ordunu kendin ödemelisin, ödemeye mecbursun’.” ifadelerini kullandı. Trump, Kral Selman ile ne zaman konuştuğuna dair bilgi vermedi. ABD Başkanı’nın Kral Selman ile en son cumartesi günü telefonda görüştükleri belirtilmişti. 

UÇAĞINI KORUYAMAZSIN

Trump üç gün önce de yine Kralı aşağılayan ifadeler kullanmıştı.  Batı Virginia’da halka açık konuşmasında Suudi Arabistan’ı çok sevdiğini ve ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Trump “Kral trilyonlarca doların var ve bizden kimsenin ne olacağını bilmiyoruz. Herhangi saldırı durumunda biz olmasak uçağını bile koruyamazsın” dediğini belirtmişti. Zengin ülkelerin ordularını koruduğunu ancak karşılığında hiç birşey alamadığını sözlerine ekleyen Trump “Bize para ödemek zorundalar” gibi sözlerle Güney Kore ve Suudi Arabistan gibi ekonomisi güçlü ülkelerle alay etmişti.

VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI

Öte yandan ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), Başkan Trump’ın 1990’lı yıllarda şaibeli vergi stratejilerine karıştığını ve ailesinin milyonlarca dolar vergi kaçırmasına yardım ettiğini ileri sürdü. 550 milyon dolar vergiden yalnızca 52,2 milyon doların ödendiği öne sürüldü. Gazetenin haberinin ardından New York Vergi Dairesi iddialara yönelik soruşturma başlattı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...