İki ülke sınırında çatışma çıktı

Düzenleyen:
İki ülke sınırında çatışma çıktı

DÜNYA Haberleri

Afganistan ile Pakistan arasındaki tartışmalı Durand Hattı'nda iki ülke sınır birlikleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Sayed Gafur Ahmed Cavid, Pakistan  sınır birliklerinin, Afgan topraklarına geçmesinin ardından Afgan sınır  birliklerinin uyarı ateşiyle karşılaştığını belirtti.

Karşılıklı çıkan çatışmada can kaybının olup olmadığının henüz  bilinmediğini ifade eden Cavid, çatışmanın sonlandırılması için diplomatik  görüşmelerin başladığını söyledi.

DURAND HATTI

Afganistan ile Pakistan arasındaki Kuzeydoğu'dan Güneybatı'ya uzanan 2  bin 640 kilometrelik sınırı oluşturan "Durand Hattı", 1893'te o dönem İngiliz  Hindistan'ı Dışişleri Bakanı Sir Mortimer Durand ile Afganistan Şahı Emir  Abdurrahman Han arasındaki anlaşmayla belirlendi.

Pakistan, Durand Hattını uluslararası sınır olarak kabul etmesine  rağmen, Afganistan bu sınırı hiç tanımıyor. Bu nedenle iki ülke askerleri  arasında sınırda sürekli çatışma yaşanıyor.

İslamabad ve Kabil yönetimleri uzun süredir birbirini, kendi  topraklarındaki militanlara göz yummakla suçluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...