HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Düzenleyen: /
Rusya'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Rusya, Cemal Kaşıkçı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, , Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin soruşturmanın en kısa süre içerisinde yapılması gerektiğini belirterek, "Soruşturmanın yapılmasına yönelik Türkiye ve Suudi Arabistan arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Lavrov, Euronews televizyon kanalına verdiği mülakatta, Suudi  Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Olaya ilişkin soruşturmanın en kısa süre içerisinde yapılmasına  yönelik çağrıları desteklediklerini belirten Lavrov, "Bu makul çağrıları ben de  destekliyorum. Soruşturmanın yapılmasına yönelik Türkiye ve Suudi Arabistan  arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Sonuçların dünya kamuoyu  ile paylaşılacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal  Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği  Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken,  başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında  yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu ve bu kişilerin daha  sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...