HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM'den Filistin'in G77+Çin Grubu'nun başkanlığına destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Filistin'in G77+Çin Grubu'nun başkanlığına destek
BM, Filistin, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Filistin'in gelecek yıl, gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G77+Çin Grubu'nun başkanlığını yapmasına destek veren kararı kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Filistin'in gelecek yıl, gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G77+Çin Grubu'nun başkanlığını yapmasına destek veren kararı kabul etti.

Filistin'in başkanlığına ilişkin karar tasarısına BM Genel Kurulunda yapılan oylamada 146 üye "evet" dedi, ABD, İsrail ve Avustralya karşı çıktı. 193 üyeli Genel Kuruldaki oylamada 15 ülke çekimser kaldı, 29 ülke ise oy vermedi.

Kararla, BM üyesi olmayan Filistin, G77+Çin Grubu adına açıklama yaparken, teklifler sunarken üye ülke gibi hareket edebilecek ve cevap verme hakkını kullanabilecek.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, kararın kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Filistin, G77+Çin Grubu çıkarlarını temsil etmek, savunmak ve bu güvene layık olduğunu kanıtlamak için hiçbir çabayı boşa çıkarmayacak." dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise yazılı bir açıklama yaparak, ülkesinin Filistin'i devlet olarak tanımadığını ve bu oylamaya da karşı çıktığını belirtti.

BM'nin bazı Filistinli liderlerin doğrudan barış müzakereleri olmadan hedeflerini ilerletebildikleri yönündeki yanılsamayı teşvik ederek "hata yaptığını" ve barışa yönelik umutları "baltaladığını" savunan Haley, "Aslında, bugünkü oylama Filistin halkına hiçbir şekilde yardım etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Kurulu 2012'de Filistin'in "gözlemci kuruluş" olan statüsünün "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltilmesine karar vermişti. Bu kararla, Filistin BM Genel Kurulundaki bazı oylamalara ve BM bünyesindeki uluslararası örgütlere katılma hakkı kazanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...