HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yakalamak için 150 kişilik ekip kuruldu! Şimdiye kadar 13 insan yedi...

Düzenleyen: /
Yakalamak için 150 kişilik ekip kuruldu! Şimdiye kadar 13 insan yedi...
13 İnsanı Yiyen Kaplan, Dünya Haberleri, Haber

DÜNYA Haberleri

13 insanı yiyen kaplanı yakalamak için 150 avcıdan oluşan özel bir ekip görevlendirildi.

Hindistan'ın batısındaki Maharaştra eyaletinde 13 kişiyi  öldüren bir dişi kaplanın yakalanması için 150 avcıdan oluşan özel bir ekip  kuruldu. Daily Star gazetesindeki habere göre, kaplanı ölü ya da diri yakalamak  için 10 aydır yürütülen çalışmalar kapsamında, bölge yönetimi 150 profesyonel  avcının yer aldığı özel bir ekibi görevlendirdi.

Son iki yılda 13 kişiyi öldürdüğü belirtilen kaplan için  "Görüldüğü  yerde vurulabilir" kararı da çıkmıştı.Hayvan hakları savunucularının kararın kaldırılması için yaptıkları  tüm itirazlar, Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmişti.

Kararın ardından ülkenin en ünlü avcılarından Nawab Shafath Ali Khan,  Maharaştra ormanlarında dişi kaplanı aramaya koyulmuş ancak sonuç alamamıştı.Dünyadaki kaplan nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı Hindistan'da  2014 verilerine göre, 2 bin 226 kaplan yaşıyor.Yerleşim alanlarının ormanlık bölgelere doğru genişlemesi nedeniyle  koruma iç güdüsüyle davranan hayvanların insanlara saldırdıkları belirtiliyor.Hayvanların insanlara saldırmasındaki etkenler, plansız kentleşme ve  ormanlık alanların tahrip edilmesi olarak gösteriliyor. Doğal yaşam alanları  tahrip edilen vahşi hayvanların yiyecek bulabilmek için insanların yaşadıkları  alanlara yöneldiği, bu nedenle saldırganlaştıkları kaydediliyor. Ülkede insanlara yönelik hayvan saldırılarında artış görüldüğü,  insanlara en çok leoparların saldırdığı vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...