Suudi Arabistan'a bir şok da Almanya'dan! Çığ gibi büyüyor...

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'a bir şok da Almanya'dan! Çığ gibi büyüyor...

DÜNYA Haberleri

Deutsche Bank üst düzey yetkilisi (CEO) Christian Sewing’ın da Riyad’da düzenlenecek olan yatırım toplantısına katılmayacağı bildirildi.

Deutsche Bank üst düzey yetkilisi (CEO) Christian  Sewing’ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde  23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek yatırım konferansına katılmayacağı  bildirildi.

Alman medyasında yer alan haberlerde, Sewing’ın gelecek hafta Riyad’a  yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiği belirtildi.

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün yaptığı  açıklamada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki  Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolması olayıyla ilgili soruşturmanın  tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği'ndeki (AB) partnerleriyle buna tepki  vereceklerini bildirdi. Maas, bir süre önce Berlin'e dönen Suudi Arabistan  Büyükelçisinden de bir açıklama beklediklerini ve iddiaların şoke edici olduğunu  ilettiklerini belirtti.

Washington Post'un Suudi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın akıbetinin  belirsizliğini koruması nedeniyle, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD'nin  en büyük finansal kuruluşlarından JPMorgan Chase'in Üst Yöneticisi (CEO) Jamie  Dimon, Blackrock'un CEO'su Larry Fink, Blackstone'un CEO'su Stephen Schwarzman,  Google Cloud'ın CEO'su Diane Greene ve Londra Borsası CEO'su David Schwimmer,  Riyad'daki konferansa katılmaktan vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Devamında Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra ve Uluslararası Para  Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim,  Uber'in CEO'su Dara Khosrowshahi, Ford'un Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford,  AOL'nin kurucusu Steve Case, Viacom'un CEO'su Bob Bakish ve Google'ın eski  yöneticilerinden Kai-Fu Lee da konferansa katılmayacakları yönünde görüş  belirtmişti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülkesinin 2030  vizyonunu tanıtmak amacıyla geçen yıl başlattığı FII Konferansı'nın, Suudi  gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan  Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına bağlı olarak alınan çekilme  kararlarına rağmen yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede; Suudi reformistler için  önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren, aynı zamanda Washington  Post gazetesinde yazan Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan  bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2  uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi  vatandaşın bulunduğu ve bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri  belirlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...