Beklenen oldu, 4 ülke Suudi Arabistan'a destek verdi!

Düzenleyen:
Beklenen oldu, 4 ülke Suudi Arabistan'a destek verdi!

DÜNYA Haberleri

Riyad yönetiminin müttefikleri Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Yemen, Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan'ın yanında saf tuttu, muhtemel yaptırımlara karşı çıktı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünün Riyad yönetimi tarafından kabul edilmesi, dünya çapında depreme yol açtı.

ABD, BM, İngiltere ve Avrupa Parlamentosu gece yarısından bu yana cinayete tepki gösteren açıklamalar yaparken, Suudi Arabistan'a destek açıklamaları Orta Doğu'daki müttefiklerinden geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Suudi Arabistan'ın resmi açıklamasının arkasında durduğunu ilan etti. BAE, Kral Selman'ın direktif ve kararlarına saygı duyuyor.

BAE'nin hemen ardından Mısır Dışişleri Bakanlığı sahne aldı. Resmi açıklamada Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından cesur ve kararlı bir şekilde adımlar attığı savunuldu, Kahire yönetimi Riyad'ın yanında olduğunu belirtti.

Bahreyn'in Suudi Arabistan'ın aldığı kararı övmesini, Suudi devlet televizyonu El Arabiya dünyaya duyurdu. Resmi açıklamaya dayanan haberde, Suudi Arabistan'ın adaleti sağlayacağı vurgulandı.

Saatler sonra ise bu kez iç savaş ülkesi Yemen'den benzer bir açıklama geldi. Merkezi hükümet, Suudi Arabistan'ın soruşturmadaki tavrını övdü.

Suudi Arabistan ve müttefikleri geçen yıldan bu yana Körfez ülkesi Katar'a ambargo uyguluyor, Yemen'deki iç savaşta ise İran destekli Husiler'e hava saldırıları düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...