Almanya'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Düzenleyen:
Almanya'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, hala olayın tam olarak aydınlatılmadığını belirterek, bu konunun aydınlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Thüringen eyalet  kongresinde yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını "korkunç"  olarak niteleyerek, "Hala hiçbir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak  aydınlatılmasını talep ediyoruz.'' dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna  girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan  arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

OLAYI KINIYORUZ

Almanya'dan Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi' ile ilgili, 'Olayı şiddetle kınıyoruz. Suudi Arabistan'dan ölümün arka planıyla ilgili saydamlık bekliyoruz.' açıklaması geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...