Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır’da Rus yapımı MİG-29 düştü

Düzenleyen:
Mısır’da Rus yapımı MİG-29 düştü

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusuna ait düşen avcı savaş uçağı MİG-29M'in pilotu fırlatma sistemi sayesinde kurtuldu

Mısır Hava Kuvvetlerine ait Rus yapımı MİG-29M modeli  savaş uçağının düştüğü, pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduğu bildirildi.

Rus Birleşik Uçak Şirketi basın servisinden yapılan açıklamada,  Rusya’dan satışı yapılan MİG-29M avcı uçağının eğitim sırasında Mısır’da düştüğü  belirtildi.
Kazayla ilgili gereken çalışmanın yapıldığı vurgulanan açıklamada,  olay yerine Rus uzmanların en kısa sürede gönderileceği ifade edildi.
 
Kommersant gazetesi, kazanın teknik bir nedenden ya da pilot  hatasından meydana geldiği bilgisini paylaşarak, pilotun fırlatma sistemi  sayesinde kurtulduğunu aktardı.
 
Rusya ile Mısır arasında 2014’te askeri-teknik alanında 3,5 milyar  dolarlık sözleşme imzalanmıştı. Rus savunma sistemleri, top sistemleri ve hafif  silahlarla birlikte savaş uçağı satışına karar verilen bu anlaşma ile Mısır’a  nisan ayında MİG-29M avcı savaş uçaklarının teslimatı gerçekleştirilmişti.
 
Sovyetler Birliği döneminde üretilmeye başlanan MİG-29, üstün manevra  yetenekleri ile tanınıyor. Rus Hava Kuvvetleri'nin ana avcı gücünü oluşturan  MiG-29 uçakları, 6 adet nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip.
 
Uçağın pilot fırlatma koltuğu yere 200 metre mesafede bile çalışıyor.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...