Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ve sona erdi! Ülke tarihinin en büyüğü...

Düzenleyen:
Ve sona erdi! Ülke tarihinin en büyüğü...

DÜNYA Haberleri

Umman tarihinin en büyük askeri tatbikatları sona erdi...

Umman ile İngiltere'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ülke tarihinin en büyük askeri tatbikatları düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Umman haber ajansı ONA'ya göre, Umman ve İngiltere silahlı  kuvvetlerinden askerlerin katıldığı "Yücelik 2" (1-15 Ekim) ve "Hızlı Kılıç 3"  (17-30 Ekim) tatbikatlarının kapanış töreninde kara, hava ve denizde gerçekleştirilen gösterilerde gerçek mühimmat kullanıldı.

Kapanış törenine İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genelkurmay Başkanları, Mısır, Ürdün ve ABD'den temsilciler katıldı.
 
Umman'dan 70 bin, İngiltere'den 5 bin 500 askerin katıldığı  tatbikatlar, aralarında Katar'ın da bulunduğu Körfez ülkeleri askeri liderlerini  bir araya getiren ikinci tatbikat olma özelliği taşıyor. Katar, geçen nisan  ayında da 23 ülkenin katılımıyla düzenlenen "1. Ortak Körfez Kalkanı" tatbikatına  katılmıştı.
 
Umman ile İngiltere arasında düzenlenen "Hızlı Kılıç 3" tatbikatının ilki 1986, ikinci ise 2001 yılında düzenlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...