ABD'de demokratlardan Obama atağı!

Düzenleyen:
ABD'de demokratlardan Obama atağı!

DÜNYA Haberleri

ABD'de yarın yapılacak olan ara seçimlerde 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı, 100 üyeli Senato’nun ise 35 koltuğu yenilenecek.

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre’nin bu iki kanadında da çoğunluğu koruyup siyasi gündemini hayata geçirmeyi umuyor. Senato'da ibre Trump'ın Cumhuriyetçilerinden yana olsa da Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk rakip Demokratlara geçebilir. Trump eyalet eyalet gezerken Demokratlarda buna karşılık ABD eski başkanı Barack Obama'yı sahaya sürdü. Obama, Demokratik Kongre adayı ABD Senatör Joe Donnelly ile birlikte Indiana eyaletinin Gary şehrindeki mitingde konuştu. Eski Başkan "Joe Donnelly gibi dürüst siyaset yapan insanlara oy verin" dedi.

Öte yandan Obama geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Trump'ı "yalan söylemek" ve "korku tellâllığı yapmakla" suçlamıştı. Trump'ın göçmen karşıtı politikalarını eleştiren Obama "Bizi sürekli olarak bölmeye çalışan teşebbüslerle karşı karşıyayız. Bu ülkede şefkatli ve samimî muhafazakârlar olduğunu biliyorum. Biliyorum ki onlar, göçmen çocukları sınırda annelerinin kollarından ayırmanın şefkatle uzaktan yakından alakası olmadığına eminlerdir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...