Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'a yaptırım kararı sonrası Trump'tan açıklama

Düzenleyen:
İran'a yaptırım kararı sonrası Trump'tan açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump açıklamasında, "İran'a yaptırımda yavaş hareket edeceğim çünkü petrol fiyatının artmasını istemiyorum." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın petrol ticaretine  yönelik yaptırımları zamana yayarak uygulamaya geçireceklerini ve dünyada petrol  fiyatlarının yükselmesini istemediğini söyledi. Beyaz Saray'ın bahçesinde İran yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda  bulunan Trump, yaptırımların bütünü ile İran'ın petrol ihracatı konusunu  birbirinden ayrı değerlendirdiğine işaret etti.İran'a karşı çok güçlü ve sert bir pozisyon aldıklarını belirten  Trump, "(İran'a yönelik) Bugüne kadarki en güçlü yaptırımları getirdik fakat  petrol konusunda biraz yavaş gitmek istiyoruz, dünyada petrol fiyatlarının  yükselmesini istemem." ifadesini kullandı.

Petrol fiyatları konusunda ABD'nin temkinli bir tavır izleyeceği  sinyalini veren Trump, "Bunun İran ile bir ilgisi yok, İran'ın petrolünü  (ihracatını) hemen sıfıra indirebilirim ancak o zaman piyasalarda bir şoka neden  olur. Petrol fiyatlarının yükselmesini istemem." değerlendirmesini yaptı.ABD'nin İran'a yönelik ikinci yaptırım paketi bugün itibarıyla resmen  devreye girmiş, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ikinci yaptırım paketinde  petrol ithalatına ilişkin Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülkeye geçici muafiyet  tanınacağını açıklamıştı.Pompeo, Türkiye, Çin, Hindistan, İtalya, Yunanistan, Japonya, Güney  Kore ve Tayvan'a, İran'a yönelik yaptırımlara ilişkin geçici  muafiyet  tanıyacaklarını belirtmişti.İlki 7 Ağustos'ta devreye giren yaptırım paketinin ikinci adımı  kapsamında ABD, 50 İran bankası ile 700'den fazla şirket ve kişiyi yaptırım  listesine eklemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...