HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den tarihi karar! İlk kez 'hayır' dedi...

Düzenleyen: /
ABD'den tarihi karar! İlk kez 'hayır' dedi...
İsrail, Abd, Bm, Golan Tepeleri, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD önceki senelerde çekimser kaldığı İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan BM Genel Kurulu kararı için oylamada bu yıl ilk kez 'hayır' dedi.

ABD, önceki senelerde çekimser kaldığı İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararına bu yıl ilk kez karşı çıktı.

İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan ''İşgal Altındaki Golan''  karar tasarısı BM Genel Kurulunun 3. komitesinde oylandı.

Karar, 150 ülkenin desteği ile kabul edildi. 2 ülke karara karşı  çıkarken, 14 ülke çekimser kaldı.

ABD ise önceki senelerde yapılan oylamalarda çekimser kalırken, bu kez  karşı çıktı ve İsrail ile birlikte ''hayır'' oyu kullandı.

Avustralya, Kamerun, Kanada, Fildişi Sahili, Guatemala, Honduras,  Marşal Adaları, Meksika, Mikronezya,Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Ruanda ve  Togo çekimser kalan ülkeler arasında yer aldı.

İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan BM Genel Kurulu kararı,  İsrail'in Golan'daki bütün eylemlerini uluslararası hukukun ihlali ve geçersiz  olarak tanımlıyor.

Oylamanın ardından İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon,  ''İsrail,  Golan'dan çekilmeyecek ve uluslararası toplum bunu kabul etmeli.''  dedi.

İsrail'in temsilcisine cevap veren Suriye rejiminin BM Daimi  Temsilcisi Beşşar Caferi ise ''Suriye, Golan'ı ya barışçıl bir şekilde ya da  savaşla geri alacak.'' ifadesini kullandı.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise dün yaptığı açıklamada,  ABD'nin çekimser tutumunu değiştirmesine gerekçe olarak ''İsrail'e karşı ön yargı  ve Golan Tepeleri sınırındaki askeri hareketliliği'' göstermişti.

BM kararının ''artık anlamsız ve İsrail'e karşı ön yargılı'' olduğunu  ve tarafları barış anlaşmasına yaklaştırmayacağını savunan Haley, ''ABD, BM'nin  her yıl oylanan işe yaramaz Golan Tepeleri kararında artık çekimser kalmayacak ve  hayır oyu kullanacak.'' ifadesine yer vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...