Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'

Düzenleyen:
'ABD Suriye'den çekilmeyi düşünüyor'

DÜNYA Haberleri

Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada "Suriye'de DEAŞ'ı yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" ifadesini kullandı.

Reuters haber ajansına konuşan bir ABD'li yetkili, Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. Haberde geri çekilme için bir takvim yok.

TRUMP: DEAŞ'İ YENDİK, KALMAK İÇİN TEK SEBEP BUYDU

ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'de DEAŞ'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" ifadesini kullandı. 

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "DEAŞ'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (DEAŞ mensubu) hiçbiri kalmayacak" ifadesini kullanmıştı. 

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD medyasında haberin Trump yönetimi tarafından sızdırıldığı üzerinde duruluyor. 

ABD'nin Suriye topraklarında 2 bin civarında askeri bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...