Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'dan Rus film ve dizilerine yasak

Ukrayna'dan Rus film ve dizilerine yasak

DÜNYA Haberleri

Devlet Sinematografi Komitesi Başkanı Philip Ilyenko, Ukrayna genelinde yayın yapan sinemalarda ve TV kanallarında 139 adet Rus film ve dizinin yayınlanmasının yasaklandığını açıkladı.

Devlet Sinematografi Komitesi Başkanı Philip Ilyenko tarafından yapılan açıklamada, Rus dizi ve filmlerin Ukrayna kanunlarına aykırı olduğu gerekçesiyle 139 Rus yapımı dizi ve filmin sinema salonlarında ve televizyon kanallarında gösterilemeyeceğini söyledi. Ukrayna’da 2014 yılında başlayan iç savaş sonrasında Kiev yönetimi ile Rusya arasında gerilim başlamıştı, bu gerilim ardından Ukrayna tarafından 2015 yılında alınan karar ile Ukrayna’da Rus dizi ve filmlerinin denetimlerinin artmasına, Rus propagandası taşıyan yayınların yasaklanması kararı alınmıştı. Rusya ise tarihi Rus filmlerinin yasaklanmasının dünya tarihine vurulan bir darbe olduğunu belirterek UNESCO’ya bu konuda şikayette bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...