İngiltere’de Rus kanallarına yaptırım uygulanmasını gündemde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İngiltere’de Rus kanallarına yaptırım uygulanmasını gündemde

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere’deki medya denetim kurumu Ofcom’un, ülkede yayın yapan Rus kanallarına ‘tarafsızlık’ ilkesini ihlal ettikleri gerekçesi ile yaptırım uygulama seçeneğini değerlendirdiği açıklandı.

İngiltere’deki hükumet onaylı yayın, telekomünikasyon, posta düzenleyicisi ve rekabet otoritesi Ofcom’un, ülkede yayın yapan Rus kanallarına ‘tarafsızlık’ ilkesini ihlal ettikleri gerekçesi ile yaptırım uygulama seçeneğini değerlendirdiği açıklandı. NTV Mir Lithuania ve NTV Mir Baltic isimli Rusya merkezli kanallara yaptırım uygulamayı değerlendirdiklerini bildiren kurum, kanalların tarafsızlık ilkesini 6 defa ihlal ettiğini belirtti. Açıklamada, “2018 baharında yapılan ihlaller ile endişelerimiz giderek büyüdü. Son durumda onlar bu ilkeyi yeniden ihlal ettiler” ifadelerine yer verildi. 
Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı 4 Mart 2018 tarihinde İngiltere’nin Salisbury kentinde zehirlenmiş ve yaşanan olay iki ülke arasında ciddi krizlere yol açmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...