Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den S-400 kriziyle ilgili yeni açıklama

Düzenleyen:
ABD'den S-400 kriziyle ilgili yeni açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, "Türkiye ile yaşanan S-400 sorununa çözüm bulunacağından umutluyum ama zor bir mesele" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye ile yaşadıkları S-400 krizine çözüm bulma konusunda umutlu olduklarını ancak bu durumun 'zorlu' olduğu yorumunu yaptı.

F-35 TESLİMATI ASKIYA MI ALINACAK?

Dunford'a, Reuters Haber Ajansı'nın 'ABD'nin F-35 teslimatını askıya alabileceğine' dair bugün servis ettiği haber soruldu. Soruya yanıt veren ABD Genelkurmay Başkanı, "Kararları ben vermiyorum" derken, Trump yönetimi ve Kongre'nin, S-400'ler ile F-35'lerin Türkiye'de aynı anda bulunması konusunda zorlanacağını söyledi. Dunford, "Bir çözüm bulabileceğimizi umuyoruz ama bu zorlu bir mesele" dedi.

Bu sabah Reuters Haber Ajansına açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı'nın 'uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu yardımcısı' Katie Wheelbarger, "S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşman bir bilgisayara bağlamazsınız; yapacağımız şey temelde bu olacak" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...