İsrail jetleri Gazze'de Hamas hedeflerini vuruyor

Düzenleyen:
İsrail jetleri Gazze'de Hamas hedeflerini vuruyor

DÜNYA Haberleri

İsrail güçleri abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından Hamas'a ait hedeflere saldırdı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait  hedeflere saldırmaya başladık." ifadesi kullanıldı, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, İsrail savaş uçağının Gazze'nin  kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktaya  ve Han Yunus ile Refah kentlerindeki bazı tarım arazilerine saldırdığını aktardı.

İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısındaki Er-Rimal  Mahallesi'nde bazı noktaları ve  Gazze kentinin orta kesiminde bulunan Multezim  Sigorta ve Yatırım Şirketi binasınıa da saldırdı.

İSTİHBARAT MERKEZİ HEDEF ALINDI

İsrail ordusu, Gazzede Hamasın gizli istihbarat merkezine saldırdığını duyurdu. İsrail, sözde merkeze ait fotoğraflar da yayınlayarak binada toplanan istihbaratlar ile İsrailin hedef alındığını duyurdu.

İsrail jetleri Gazze'de Hamas hedeflerini vuruyor

2 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Filistin resmi haber ajansı Wafa, savaş uçaklarının Gazzede ticari faaliyetteki bir binaya en az 2 füze attığını, 2 Filistinlinin yaralandığını; binanın ise büyük zarar gördüğünü duyurdu. Ajans, yaralıların Dar al-Shifa Hastanesi'ne kaldırıldığını duyurdu.

Wafa, İsrail savaş uçaklarının Gazze şeridinde bir çok noktayı hedef aldığını; Gazzenin batısında bir noktaya ve kuzeyindeki Beyt Lahya şehrine 2 füze attığını duyurdu. Ajans, bir başka uçağın Han Yunus ve Refah şehirlerine füze attığını yazdı. Wafa, savaş uçaklarının Gazze şeridi üzerinde bulunduklarını duyurdu.

Multezim Sigorta ve Yatırım Şirketi, İsrail'in yıllardır abluka  altında tuttuğu Gazze'ye 2014'te düzenlediği saldırılarda da hedef alınmıştı.

Gazze'den atılan bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron  bölgesinde bir eve düşmüş, evde bulunan 7 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail  ordusu bölgedeki birliklere takviye yaparken, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve  Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları kapatılmıştı.

SIĞINAKLARA GİDİN UYARISI

İsrail makamları kısa süre önce, sınıra yakın bölgelerde yaşayan  Yahudi yerleşimcilerden, İsrail ordusunun saldırılarına cevaben Gazze'den  yapılması "muhtemel" roket atışlarına karşı yakınlardaki sığınaklara gitmek üzere  hazırlıklı olmalarını istemişti.

Artan gerginlik nedeniyle, İsrail'in güneyindeki tren seferleri iptal  edilmiş, sığınaklar açılmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...