Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel Yetkili Savcı Muller'in, Trump hakkındaki raporu açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Özel Yetkili Savcı Muller'in, Trump hakkındaki raporu açıklandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya ile işbirliği kurduğu iddiası hakkındaki davanın raporu yayınladı. Raporda Trump’ın Rusya ile yaptığı herhangi bir gizli anlaşma olmadığı belirtildi.

Rusya soruşturması kapsamında özel yetkili savcı Robert Mueller'ın hazırladığı rapor ABD Kongresine sunuldu, eş zamanlı olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Donald Trump'ın 2016 yılındaki başkanlık kampanyası sırasında herhangi bir yetkilinin Rus hükümeti için çalıştığı yönünde yeterli delil bulunmadığı açıklandı.

Comey'nin kovulmasını bizzat sağladı
Açıklanan raporda ABD Başkanı Doanld Trump'ı en fazla sıkıntıya sokan madde; eski FBI Başkanı James Comey'nin kendisinin soruşturma altında olmadığını açıklamadığı için kovduğu yönünde deliller oldu. Beyaz Saray'ın avukatlarının Comey'nin kovulma sürecinde Trump'ın FBI Başkanı'nı görevden almak için herhangi bir sebebe ihtiyaç duyup duymadığını incelediği belirtildi. 

Ayrıca Comey'nin Trump'ın kampanyasıyla ilgili soruşturmayı Kongre'ye açıklamasının ardından, Trump'ın Beyaz Saray hukuk danışmanı Don McGahn'dan Adalet Bakanlığına müdahale etmesi emrini verdiği bildirildi. Trump, Rusya soruşturmasını Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats'e sordu. Coats ise Trump'a soruşturmalara dahil olamayacağı yanıtını verdi.

Mahkeme celbi neden çıkarılmadı 
Raporda Başkan Donald Trump'ın adaleti engelleyip engellemediği konusunda bir karara varılamadı ve adli sürecin başlatılması konusunda bir karar yer almadı. Savcıların, Trump için mahkeme celbinin soruşturmanın ileri bir aşamasında gecikmeye neden olabileceği yüzünden çıkarılmadığı bildirildi. 

Özel savcı, Trump'ın ifadesini yeterli bulmadı. Ama mahkeme celp de çıkarmadı. Mueller, Trump için mahkeme celbi çıkarmamasına rağmen mahkemeye çağırma yetkisinin sahip olduğuna inanıyor.
Mueller raporuyla, Adalet Bakanlığı'nın görevdeki bir başkan için iddianame hazırlanamayacağı yönündeki görüşünü de kabul etmiş oldu.  

Trump'tan cevap geldi
ABD Başkanı Donald Trump, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in yürüttüğü davaya dair hazırlanan raporda kendisi ile Rusya arasında bir bağlantı bulunamamasının üzerine sosyal medya hesabından “Gizli anlaşma yok” dediği bir video yayınladı.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında Rusya ile işbirliği kurduğu iddiası hakkındaki davanın raporu yayınladı. Raporda Trump'ın Rusya ile yaptığı herhangi bir gizli anlaşma olmadığının ortaya çıkması üzerine Trump sosyal medya hesabı üzerinden 2 senedir defalarca ‘gizli anlaşma yok' dediği anları bir kolaj halinde yayınladı. Videoda ayrıca ABD'li basın çalışanlarının rapor karşısında yaşadıkları şaşkınlık anları da yer aldı. Trump, “Daima söylediğim gibi, gizli anlaşma yok, blokaj yok” ifadelerini kullandı.  

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...