HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sisi’ye 2030’a kadar iktidar yolu açılıyor

Düzenleyen: /
Sisi’ye 2030’a kadar iktidar yolu açılıyor
Sisi, Mısır, Haber

DÜNYA Haberleri

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin 2030 yılına kadar görevde kalmasının önünü açacak anayasa değişikliği referandumu için yurt içinde oy verme işlemi başladı.

Ülkenin farklı bölgelerinde 61 milyon 344 binden fazla seçmen sandık başına gitti. Yurt dışındaki seçmenler için oy kullanma işlemi önceki gün başlarken, yurt içi ve yurt dışında oy verme işlemleri üç gün sürecek. Mısır’daki farklı siyasi gruplar referanduma katılıp “hayır” oyu kullanılacağını açıklamıştı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ise referandumu boykot edeceğini duyurmuştu. Referandumla Anayasa’da 13 madde değiştirilerek ve 9 yeni madde eklenerek mevcut Cumhurbaşkanı Sisi’nin 2030 yılına kadar iktidarda kalmasının önü açılıyor. Bu kapsamda Mısır parlamentosunu beş gün önceki genel kurul oturumunda Sisi’nin görev süresinin 4 yıldan 6 yıla uzatılmasını öngören ve tekrar seçilerek 6 yıl daha görevde kalabilmesine imkân sağlayan teklifi kabul etmişti. Mısır Silahlı Kuvvetleri ile ilgili 200. maddede de “Mısır Silahlı Kuvvetlerinin sahibi halkın kendisidir. Görevi ülke güvenlik ve huzurunu korumaktır” ifadelerine, “Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkenin Anayasasını, demokrasisini, sivilliğini, halkın kazanımlarını, hak ve özgürlüklerini korur” cümlesinin eklenmesi muhalifler tarafından “askerî müdahaleleri meşru hâle getireceği” şeklinde yorumlanıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...