Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da Zelenski yüzde 73 oyla birinci oldu

Düzenleyen:
Ukrayna'da Zelenski yüzde 73 oyla birinci oldu

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da devlet başkanlığı seçiminde sandık çıkış anketlerine göre komedyen Zelenski yüzde 73 oyla birinci oldu.

Ukrayna'da sandık çıkış anketlerine göre komedyen Volodimir Zelenski yüzde 73 oyla devlet başkanı seçildi.

İkinci tur oylamada mevcut devlet başkanı Petro Poroşenko'nun oy oranı yüzde 25 oy kaldı. Komedyen Volodimir Zelenskiy, üçüncü hafta önce yapılan ilk turda yüzde 30,24, Poroşenko yüzde 15,95 oy alarak ikinci tura kalmıştı. 41 yaşındaki Zelenski, ülkede sevilerek izlenen "Halkın Hizmetkarı" adlı televizyon dizisinde dürüst, rüşvet almayan bir devlet başkanını canlandırıyordu.

Ünlü komedyenin aday olduğu parti de bu diziyle aynı adı taşıyor. Zelenski'nin sandıkta en büyük avantajı uzun süredir yoksulluk çeken ve eski politikacılardan sıkılan Ukraynalılar için yeni bir yüz olmasıydı. Ancak siyasi tecrübesinin olmaması soru işaretleri oluşturuyor.

Zelenski 2003 yılında Olena Kiyashko ile evlendi. Çiftin bu evliliğinden bir kız biri erkek iki çocuğu bulunuyor.

Ülkedeki seçim yasasına göre devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda oylama işlemi bittikten sonra en geç 1 Mayıs’a kadar resmi sonuçların açıklanması gerekiyor. 

Seçimden birinci çıkan aday 31 Mayıs’a kadar yemin ederek devlet başkanlığı görevine başlayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...