HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kuzey Kore çağrı yaptı: İade edin

Düzenleyen: /
Kuzey Kore çağrı yaptı: İade edin
Kuzey Kore, Dünya Haberleri, Haber

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kim Song, ABD'nin uluslararası yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle el koyduğu kargo gemisini iade etmesi çağrısında bulundu.

Kim, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin,  ülkesinin 17 bin tonluk "Wise Honest" adlı kuru yük gemisine el koymasını kınadı.

ABD'yi yasa dışı bu eylemiyle "uluslararası hukuku ve Kuzey Kore'nin  ulusal egemenliğini ihlal etmek" ile suçlayan Kim Song, "ABD, el koyduğu kargo  gemimizi gecikmeksizin iade etmek zorunda." dedi.

Kuzey Kore bandıralı kuru yük gemisi, "ihraç edilen kömür taşıyarak  yaptırımları ihlal ettiği" gerekçesiyle nisan ayında Endonezya açıklarında ABD  tarafından alıkonulmuştu.

ABD Adalet Bakanlığı, 9 Mayıs'ta gemiye el konulduğunu  açıklamıştı.

Kuzey Kore yönetimi ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e  gönderdiği mektupta, ABD'nin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde el koyduğu  gemiyi iade etmesi için gereken adımları atmasını istemişti.

Kuzey Kore'ye nükleer programı nedeniyle 2006 yılından beri ekonomik  ve askeri yaptırımlar uygulanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...