Fransa Hükümet Sözcüsü: Gazeteciler de yargılanabilir, soruşturulmaları normal

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fransa Hükümet Sözcüsü: Gazeteciler de yargılanabilir, soruşturulmaları normal

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa’da birçok gazetecinin İç Güvenlik Genel Yönetimi (DGSİ) tarafından devletin gizli bilgilerini paylaşmaktan sorguya çekilmesi üzerine Fransa Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye, “Basın özgürlüğüne çok bağlıyım ama gazeteciler diğer herkes gibi yargılanabilir” açıklaması yaptı.

Fransa’da birçok gazeteci, İç Güvenlik Genel Yönetimi (DGSİ) tarafından devletin gizli bilgilerini paylaşmaktan sorguya çekildi. Fransa’nın Suudi Arabistan’a Yemen’de kullandığı silahları sattığını ortaya çıkaran gizli belgeleri paylaşan Disclose gazetesinin iki gazetecisinden sonra aynı konuyla ilgili Quotidien haber programı gazetecilerinin ve aylarca Fransa gündemini çalkalayan Benalla skandalı ile ilgili Le Monde gazetecisi Ariane Chemin’in de sorguya çekildiği öğrenildi. Gazetecilerin istihbarat ve soruşturma birimlerince sorguya çekilmesi hakkında açıklama yapan Sözcü Ndiaye, “Basın özgürlüğüne çok bağlıyım ama gazeteciler de diğer herkes gibi yargılanabilir” dedi. 
Sorgu ve soruşturmaların diğer gazetecileri korkutmak ve tenkit etmek için yapılmadığını dile getiren Ndiaye, “Her yargılanabilir bireye yapılabileceği gibi normal” ifadelerini kullandı. 
“Yemen ile ilgili gizli olduğu belirtilmiş belgeler vardı, bu gizli belgelerin ortaya çıkması normal değil” diyen Sözcü Ndiaye, bu gizli belgelerin yabancı güçlerce kullanılabileceğini ifade etti. 
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 2017 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Güvenlik Görevlisi’ olarak görevlendirdiği 26 yaşındaki Alexandre Benalla’nın 1 Mayıs gösterilerinde çevik kuvvet kılığına girip, protestocuları dövdüğü görüntüleri ortaya çıkmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...