Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan'da "ulusal bıyık" çağrısı

Düzenleyen:
Hindistan'da "ulusal bıyık" çağrısı

DÜNYA Haberleri

Hindistan Ulusal Kongre Partisi (INC) Milletvekili Adhir Ranjan Chowdhury, şubat ayında Pakistan'da düşürülen Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman'ın bıyık modelinin "ulusal bıyık" ilan edilmesini talep etti.

INC'nin parlamentonun alt kanadı Lok Sabha'daki başkanı olan  Chowdhury, burada yaptığı konuşmada, Varthaman'ın "ulusal kahraman" olması  gerektiğini belirterek, "Varthaman ödüllendirilmeli ve bıyığına 'ulusal bıyık'  statüsü verilmeli." dedi.

Hint pilotun bıyığı, Pakistan ve Hindistan'da o günden itibaren sosyal  medyada çok yer almış, reklamlara ve skeçlere konu olmuştu.

Pakistan jetleri düşürmüştü

Hindistan kontrolündeki Keşmir'in Pulwama kentinde yaşanan saldırının  ardından Pakistan'la Hindistan arasında gerilim yükselmiş, bunun sonucunda iki  ülke birbirinin topraklarına hava saldırısı düzenlemişti.

Hint pilotun uçağı da 27 Şubat sabahı girdiği Pakistan hava sahasında  diğer Hint jetiyle birlikte Pakistan jetleri tarafından vurulmuş, Varthaman'ın  uçağı Pakistan sınırları içine düşmüştü.

Varthaman uçağından kendisini fırlatmış, paraşütle iniş yaptığı yerde  Pakistanlı askerler tarafından gözaltına alınmıştı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hint pilotun "barışçıl niyetlerinin  göstergesi olarak serbest bırakılacağını" açıklamıştı.

Varthaman, 1 Mart'ta Wagah Sınır Kapısı'ndan geçerek Hindistan'a  teslim edilmişti.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...