Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tahran'dan Washington'a sert uyarı

Tahran'dan Washington'a sert uyarı

DÜNYA Haberleri

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi, ABD’ye ait insansız hava aracının (İHA) düşürülmesinin Washinton’a yönelik “sert bir cevap” olduğunu belirterek, hava sahalarının ihlali durumunda yine aynı cevabı vereceklerini söyledi.

ran Devrim Muhafızları Ordusunun geçen hafta ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi insansız hava aracını (İHA) Umman Körfezi kıyısındaki “hava sahamızı ihlal etti” gerekçesiyle füzeyle düşürmesinin ardından gerginlik devam ediyor. İHA’nın düşürülmesinin Washinton’a yönelik “sert bir cevap” olduğunu söyleyen İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi “Düşman (ABD) en ileri teknolojiye sahip insansız keşif uçağını yasak bölgeye gönderdi ve onun düşürüldüğünü gördü. Açıkça ilan ediyoruz ki; aynı girişimin tekrarlanması durumunda düşmana verilen bu sert cevap tekrarlanacaktır. Düşman bunu biliyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP: “HÜRMÜZ’Ü NEDEN KORUYORUZ?”
Bu arada ABD Başkanı Donald Trump “Çin, petrolün yüzde 91’ini, Japonya yüzde 62’sini ve diğer birçok ülke de aynı şekilde Hürmüz Boğazı’ndan alıyor. Neden diğer ülkeler için nakliye rotasını yıllardır sıfır tazminat karşılığında koruyoruz. Bu ülkelerin hepsi, her zaman tehlikeli bir yolculuk yapan gemilerini korumalı. ABD’nin dünyanın herhangi bir yerindeki en büyük enerji üreticisi haline gelmesi için orada olması bile gerekmiyor” dedi. İran’a ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, “ABD’nin İran’dan isteği çok basit, nükleer silah ve teröre destek yok” ifadelerini kullandı.

HAMANEY DE YAPTIRIM LİSTESİNDE
Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni yaptırımları içeren başkanlık kararnamesini imzaladı. Trump, “Bu adımımız, bir İHA’mızın düşürülmesi de dâhil son haftalarda İran rejiminin saldırgan birçok davranışının sonucudur” diyerek yeni yaptırımların İran’ın dinî lideri Ali Hamaney’i de kapsadığını açıkladı. ABD yönetimi Hamaney’in yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey bazı isimlerini de yaptırım listesine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...