Beyaz Saray'dan yeni S-400 ve F-35 açıklaması

Düzenleyen:
Beyaz Saray'dan yeni S-400 ve F-35 açıklaması

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 satın alması F-35 programına katılımını imkansız kılıyor. F-35'ler Rusya'nın istihbarat toplama platformuyla bir arada olamaz. ABD, Türkiye'nin hava savunma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Açıklamada,, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alma kararı Türkiye'nin F-35 programına katılımını imkansız kılmaktadır" denildi.

Ayrıca, "F-35 uçakları, gelişmiş kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılacak Rus istihbarat toplama platformu ile bir arada bulunamaz" ifadesi yer aldı..

Beyaz Saray,, Türkiye'nin meşru hava savunma gereksinimlerini karşılamak üzere hava savunma çözümleri sağlamak için çalışıldığını da belirtti. Açıklamada, "Türkiye 65 yılı aşkın bir süredir köklü ve güvenilir bir ortak ve NATO müttefiki olmuştur ancak S-400'lerin kabul edilmesi bütün NATO müttefiklerinin Rus sistemlerinden uzaklaşma konusunda birbirlerine verdikleri taahhüde zarar vermektedir. ABD hala Türkiye ile stratejik ilişkisine büyük değer vermektedir." denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...