Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Jirinovski: Rus uçaklarına yaklaşan askerî uçakları vuralım

Düzenleyen:
Jirinovski: Rus uçaklarına yaklaşan askerî uçakları vuralım

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Kaliningrad’ta bulunan bir deniz okulunun törenine özel uçağıyla gittiği sırada Baltık Denizi üzerinde NATO’ya ait F-16 tipi savaş uçağı yaklaştı...

İspanya’ya ait olduğu öğrenilen F-16, Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı SU-27 tipi savaş uçaklarının araya girmesiyle uzaklaştırıldı. Tehlikeli gerilimin görüntüleri Rusya Savunma Bakanlığının resmî internet sitesinde yayınlanarak NATO uçağının yaklaşması ‘taciz’ olarak nitelendirildi. NATO ise uçakların Baltık Denizi üzerinde tarafsız bölgede karşılaştığını belirterek, NATO uçağının Şoygu’nun uçağına yaklaşma sebebinin ‘tanımlama’ olduğunu ifade etti. NATO Sözcüsü Oana Lungescu da olayla ilgili Rusya’yı suçladı. Lungescu, “NATO jetleri, Rus uçaklarını güvenli mesafeden gözetlediler ancak bir Rus savaş jeti güvenli olmayan manevra gerçekleştirerek NATO jetinin uçuş yolunu kesti” dedi. 
Rusya Liberal Demokrat Partisi (LPDR) lideri Vladimir Jirinovski “Rus uçaklarına yaklaşan yabancı askeri uçaklar vurulmalı! Üst düzey yöneticilerimizi riske atamayız. Bir kere vursak, bir daha asla yaklaşamazlar” diye konuştu. Kaliningrad, NATO üyesi Polonya ve Litvanya arasında kalan ana karaya bağlı olmayan Rusya toprağı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...